Gepersonaliseerd leren

Vier jaar geleden zijn we op ISW Irenestraat gestart met gepersonaliseerd leren. Gepersonaliseerd leren wordt gegeven aan alle klassen. Maar wat is gepersonaliseerd leren nu precies?

Bij gepersonaliseerd leren wordt bij een aantal vakken gewerkt op het eigen niveau, het niveau dat het beste past bij de leerling. Zo kan een MAVO leerling het vak dat hem of haar juist goed afgaat op havo of zelfs vwo doen. Heb je iets meer moeite met een bepaald vak, dan zou je dat eventueel op kaderniveau kunnen volgen.
Dit systeem zorgt voor meer bewustwording bij de leerling over hoe, wat en waarom iets geleerd moet worden. De strategie van het leren is hierbij dus veel belangrijker.
Verder werkt de leerling niet meer in opdrachten maar in doelen. Per week moeten er doelen worden behaald. De docent is je coach die samen met jou kijkt of je je persoonlijke doelen haalt en of je op het juiste niveau zit. Drie keer per maand vindt er dan ook een coachgesprek plaats van ongeveer een kwartier. Een gesprek dat echt gericht is op het bespreken van de behaalde resultaten

Bij het gepersonaliseerd leren wordt veel gebruik gemaakt van digitaal lesmateriaal. In het vakcollege werken de leerlingen veel met een Chromebook van school en de overige klassen werken de leerlingen met een eigen Chromebook omdat daar wordt gewerkt met een digitale methode. Voor deze klassen is al het lesmateriaal te vinden in een digitale omgeving (een portal). Alleen opdrachten en toetsen worden nog gemaakt op papier. 

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de heer Schmidt (vakcollege) of de heer Monteny (mavo en mavo/havo), tel. 0174-248205 of via e-mail: jst@isw.info of mny@isw.info

Gepersonaliseerd leren