Bedrijven openen hun deuren voor leerlingen ISW Irenestraat tijdens de Beroepenweek

 | Bedrijven openen hun deuren voor leerlingen ISW Irenestraat tijdens de Beroepenweek | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 16 april 2019

Bedrijven openen hun deuren voor leerlingen ISW Irenestraat tijdens de Beroepenweek

Op 15 april start de beroepenweek voor alle 2e jaars vmbo-leerlingen van de locatie ISW Irenestraat. Gedurende deze beroepenweek bezoeken de leerlingen verschillende bedrijven in Westland. De beroepenweek georganiseerd heeft als uitgangspunt de leerlingen inzicht te geven in de mogelijke arbeidskansen en functies die hun gekozen sector biedt.

Eerder dit jaar kozen de tweedejaars vmbo-leerlingen uit een van de drie sectoren: Economie, Techniek of Zorg & Welzijn. Tijdens deze week zullen ze per sector het bedrijfsleven ervaren en beleven middels bedrijfsbezoeken en gastlessen.
Leerlingen met de sectorkeuze Techniek beleven deze week o.a. de Proeftuin bij Juva Energy Support. Leerlingen met de sectorkeuze Economie zullen gedurende de week bezoeken brengen aan o.a. Kaasmeester Richard en Opti-flor waarbij de nadruk wordt gelegd op functies binnen het vakgebied economie, zoals financieel medewerker. Daarnaast krijgen zij een gastles van Forever Plants over de sterk groeiende webshop.
Scholengroep ISW ziet het als belangrijk deel van de maatschappelijke opdracht om de regionale kansen inzichtelijk te maken en alle leerlingen in Westland te laten zien welke potentie de regio aan hen biedt. Deze potentie wordt zichtbaar en voelbaar in het onderwijsaanbod door de uitrol van het initiatief ISW onderneemt. Op deze manier komt de praktijk van mogelijkheden bij het Westlandse bedrijfsleven beter in beeld bij de leerlingen en kunnen zij hierdoor uiteindelijk gefundeerde keuzes voor hun toekomst maken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Meivakantie

08 mei
De meivakantie begint op maandag 29 april 2024.
Lees meer …

Hemelvaart

09 mei
Hemelvaart is op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024.
Lees meer …

Pinksteren

19 mei
Pinksteren is op zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024.
Lees meer …

Studiedag 28 mei!

28 mei
Studiedag 28 mei!
Lees meer …

Studiedag 3 juli!

03 juli
Studiedag 3 juli!
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda