Het nieuws van ISW

14-11 Thema-avond "Puberbrein en de verleidingen" op 19 november a.s.

Tijdens deze avond is er een spreker van het Breinbureau dat u meeneemt in de wereld van het "Puberbrein" en de verleidingen die zij tegen gaan komen. Professionals van Jeugdgezondheidszorg en Brijder Jeugd gaan met u over de volgende onderwerpen in gesprek: alcohol, drugs, waterpijp en lachgas. Social media, hoe lang mag een jongere gamen, wanneer wordt dit een probleem. Hoe gaan wij als gezin om met het gebruik van genotmiddelen, hoe en waarom maak je daar afspraken over? Alle vragen die u hierover heeft, kunt u aan de professionals stellen. Aanvang 19.30, Einde ca. 21.30 uur Locatie ISW Irenestraat, Irenestraat 35 te Poeldijk

Lees meer …

29-08 Start nieuwe schooljaar

Het einde van de vakantie is weer in zicht. Maandag 2 september zullen er nog geen lessen zijn en zijn alle leerlingen nog een extra dagje vrij! Dinsdag 3 september worden alle 2e, 3e en 4e klas leerlingen het 1e uur verwacht bij hun mentor. Alle 1e klas leerlingen zullen dinsdag 3 september om 12.25 uur starten met hun introductie programma.

Lees meer …

27-06 nogmaals informatie mbt Flexrooster

ingang van het nieuwe schooljaar werken met een flexrooster. Klik op onderstaande link voor meer informatie

Lees meer …

12-06 Uitslag examens

Vandaag is het een spannende dag, de uitslag van de examens! Voor iedereen die geslaagd is gefeliciteerd!

Lees meer …

27-05 Sponsoractie Avavieren!

Sponsoractie Avavieren! De afgelopen maanden heeft ISW Poeldijk op ludieke wijze actie gevoerd om geld in te zamelen voor Stichting Avavieren. De school onderstreept daarmee de gedachte dat het heel goed voor leerlingen is om iets te doen voor anderen. Zo was er een lesnacht voor klas 4. De leerlingen lieten zich sponsoren om van 20.00 tot 8.00 op te blijven en op school allerlei workshops te doen. Daarnaast was er een middag met allerlei activiteiten zoals een rommelmarkt, schminken, een springkussen en de verkoop van zelfgemaakte producten. Erg geslaagd was ook een diner dat werd verzorgd door een tweede klas. De totale opbrengst bedroeg 3165 Euro. Dit bedrag werd in de vorm van een cheque op 24 mei overhandigd aan Stichting Avavieren.

Lees meer …

09-05 Eindexamens

Voor de leerlingen uit de 4e klas beginnen vandaag de eindexamens. Voor iedereen altijd weer een spannend moment. Wij wensen iedereen heel veel succes!

Lees meer …

16-04 Bedrijven openen hun deuren voor leerlingen ISW Irenestraat tijdens de Beroepenweek

Op 15 april start de beroepenweek voor alle 2e jaars vmbo-leerlingen van de locatie ISW Irenestraat. Gedurende deze beroepenweek bezoeken de leerlingen verschillende bedrijven in Westland. De beroepenweek georganiseerd heeft als uitgangspunt de leerlingen inzicht te geven in de mogelijke arbeidskansen en functies die hun gekozen sector biedt. Eerder dit jaar kozen de tweedejaars vmbo-leerlingen uit een van de drie sectoren: Economie, Techniek of Zorg & Welzijn. Tijdens deze week zullen ze per sector het bedrijfsleven ervaren en beleven middels bedrijfsbezoeken en gastlessen. Leerlingen met de sectorkeuze Techniek beleven deze week o.a. de Proeftuin bij Juva Energy Support. Leerlingen met de sectorkeuze Economie zullen gedurende de week bezoeken brengen aan o.a. Kaasmeester Richard en Opti-flor waarbij de nadruk wordt gelegd op functies binnen het vakgebied economie, zoals financieel medewerker. Daarnaast krijgen zij een gastles van Forever Plants over de sterk groeiende webshop. Scholengroep ISW ziet het als belangrijk deel van de maatschappelijke opdracht om de regionale kansen inzichtelijk te maken en alle leerlingen in Westland te laten zien welke potentie de regio aan hen biedt. Deze potentie wordt zichtbaar en voelbaar in het onderwijsaanbod door de uitrol van het initiatief ISW onderneemt. Op deze manier komt de praktijk van mogelijkheden bij het Westlandse bedrijfsleven beter in beeld bij de leerlingen en kunnen zij hierdoor uiteindelijk gefundeerde keuzes voor hun toekomst maken.

Lees meer …

29-03 Beroepsbeoefenaars gezocht!

In de week van 15 april vindt de beroepenweek voor onze 2e jaars vakcollege leerlingen plaats. Tijdens deze week oriënteren de leerlingen zich op hun profielkeuze (techniek, economie of zorg & welzijn) en wat ze na hun middelbare schoolcarrière met dat profiel kunnen. Voor deze beroepenweek zijn we op zoek naar Westlandse bedrijven. Ben jij of ken jij een ondernemer die het gaaf lijkt om gastles te verzorgen of zijn deuren te openen voor onze leerlingen, laat het ons weten! Misschien ben je oud-leerling van ISW Irenestraat en werk je nu bij een supertof bedrijf, we nodigen je van harte uit! Mail naar snt@isw.info.

Lees meer …

11-03 Mini rooster

I.v.m rapportvergaderingen zal er op ISW Irenestraat maandag 11 maart en dinsdag 12 maart onderstaand mini rooster gehanteerd worden.

Lees meer …

08-03 Prijswinnaars voor beeldende vorming

Maandag 28 januari hebben veel belangstellende leerlingen van basisscholen in de omgeving op het Open Huis van ISW Irenestraat iets van hun vormgevende talenten getoond in het lokaal van het vak Beeldende Vorming. Veel kinderen hadden niet verwacht dat ze zo snel al zulk prachtig werk konden maken. De kinderen konden iets drukken onder begeleiding van onze leerlingen. De docent en andere leerlingen gaven instructies als er belangstelling was om een tekenopdracht te doen. Als voorbeeld voor de tekenopdracht was er een landschap met een ondergaande zon en tegenlicht neergelegd. Kinderen mochten dat proberen na te maken, maar konden ook een geheel vrij werk maken. Zonder de droogtijd mee te rekenen, wisten de meeste kinderen al binnen een kwartier een prachtig werk te realiseren. Sommige kinderen wilden meedoen aan de wedstrijd die bij deze opdracht hoorde. Anderen vonden dat niet zo plezierig, maar genoten wel van het maken van hun kunstwerk. Hiernaast staan de winnende werkstukken afgebeeld. Er werd niet beoordeeld of het werk mooi was. De meeste kinderen begrepen al snel dat daarop niet beoordeeld kan worden en waarom dat zo is. Bij de beoordeling is het werk in drie categorieën ingedeeld. Er is wel gekeken naar toepassing van het materiaal en naar juiste weergave van het origineel of juist naar de eigen inbreng. De winnaars zijn intussen via de basisschool op de hoogte gebracht. Zij komen van de volgende basisscholen: Startblok in Honselersdijk, Prins Mauritsschool in Rijswijk, Sint Jozefschool in Wateringen, De Zeester in Monster en de Maria Montessorischool in Den Haag. Wij feliciteren de winnaars met hun prestatie. Ieder van hen kan in de week na de voorjaarsvakantie vanaf maandagmiddag 04 maart t/m vrijdagochtend 08 maart a.s. een prijs ophalen bij de administratie van onze school.

Lees meer …

Agenda

Herkansingen SE 1

26 november
Herkansingen SE 1

Cijfers inleveren klas 1, 2 en 3

27 november
Cijfers inleveren klas 1, 2 en 3

Scholingsmarkt

27 november
Scholingsmarkt

rapportvergaderingen klas 1, 2 en 3

02 december
rapportvergaderingen klas 1, 2 en 3

Sintviering

05 december
Sintviering

Volleybaltoernooi klas 1

05 december
Volleybaltoernooi klas 1
› Bekijk volledige agenda