Het nieuws van ISW

11-03 Mini rooster

I.v.m rapportvergaderingen zal er op ISW Irenestraat maandag 11 maart en dinsdag 12 maart onderstaand mini rooster gehanteerd worden.

Lees meer …

08-03 Prijswinnaars voor beeldende vorming

Maandag 28 januari hebben veel belangstellende leerlingen van basisscholen in de omgeving op het Open Huis van ISW Irenestraat iets van hun vormgevende talenten getoond in het lokaal van het vak Beeldende Vorming. Veel kinderen hadden niet verwacht dat ze zo snel al zulk prachtig werk konden maken. De kinderen konden iets drukken onder begeleiding van onze leerlingen. De docent en andere leerlingen gaven instructies als er belangstelling was om een tekenopdracht te doen. Als voorbeeld voor de tekenopdracht was er een landschap met een ondergaande zon en tegenlicht neergelegd. Kinderen mochten dat proberen na te maken, maar konden ook een geheel vrij werk maken. Zonder de droogtijd mee te rekenen, wisten de meeste kinderen al binnen een kwartier een prachtig werk te realiseren. Sommige kinderen wilden meedoen aan de wedstrijd die bij deze opdracht hoorde. Anderen vonden dat niet zo plezierig, maar genoten wel van het maken van hun kunstwerk. Hiernaast staan de winnende werkstukken afgebeeld. Er werd niet beoordeeld of het werk mooi was. De meeste kinderen begrepen al snel dat daarop niet beoordeeld kan worden en waarom dat zo is. Bij de beoordeling is het werk in drie categorieën ingedeeld. Er is wel gekeken naar toepassing van het materiaal en naar juiste weergave van het origineel of juist naar de eigen inbreng. De winnaars zijn intussen via de basisschool op de hoogte gebracht. Zij komen van de volgende basisscholen: Startblok in Honselersdijk, Prins Mauritsschool in Rijswijk, Sint Jozefschool in Wateringen, De Zeester in Monster en de Maria Montessorischool in Den Haag. Wij feliciteren de winnaars met hun prestatie. Ieder van hen kan in de week na de voorjaarsvakantie vanaf maandagmiddag 04 maart t/m vrijdagochtend 08 maart a.s. een prijs ophalen bij de administratie van onze school.

Lees meer …

14-02 Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd? Zo luidt de leus van Westland On Stage. Westland On Stage is voor de VMBO leerlingen van vier Westlandse ISW locaties (Lage Woerd, Hoogeland, Sweelincklaan, Irenestraat) en drie Lentiz locaties (Floracollege, Dalton Mavo en Het Groene Lyceum). Afgelopen dinsdag was de banenmarkt van Westland On Stage. Alle tweedejaars leerlingen van onze school waren op dit beroepenfeest aanwezig. De leerlingen kregen de mogelijkheid te proeven van de verschillende sectoren en beroepen, enthousiast te worden gemaakt door verschillende beroepsbeoefenaars en zichzelf te ontwikkelen in netwerkgesprekken. De bedoeling was om een afspraak te maken voor de komende Doe-dag van dit evenement. Donderdag 14 februari gaan alle leerlingen op werkbezoek bij de bedrijven waarmee een match is gemaakt.

Lees meer …

14-02 ISW Irenestraat gaat werken met Flexrooster

Vanaf september 2019 gaat ISW Irenestraat in Poeldijk op alle niveaus (Vakcollege, mavo en mavo/havo) werken volgens het Flexrooster. Het Flexrooster is een systeem met dagelijkse flexuren en 80-minutenlessen. Vier jaar geleden is ISW Irenestraat gestart met gepersonaliseerd leren. Met de overstap naar het Flexrooster sluit de school aan bij de principes van het Dalton en Montessori onderwijs en wil zo nog beter inspelen op de behoefte van de leerling en maatwerk aanbieden.

Lees meer …

06-02 Opera 'Die tote Stadt'

Zoals ieder schooljaar heeft ook dit schooljaar de docent Duits een bijzondere activiteit gepland met verschillende leerlingen. Dit jaar was het mogelijk voor alle leerlingen om mee te gaan naar een opera. Afgelopen dinsdag 5 februari speelde de Nederlandse reisopera de opera “Die tote Stadt” in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Rond 18:00 uur vertrok een bus vol met enthousiaste leerlingen, docenten en begeleiders richting het theater. Het was al een hele beleving op zich voor de meeste leerlingen en zelfs voor sommige begeleiders een eerste ervaring met een opera. De leerlingen werden na het klinken van de eerste noten al snel stil en luisterden en keken aandachtig naar het schouwspel. In de pauze werd duidelijk dat veel leerlingen het verhaal wel erg dramatisch vonden, maar het wist ze wel te boeien. Ook het laatste bedrijf werd in stilte bewonderd en tijdens het applaus, een staande ovatie, konden de leerlingen weer heerlijk de opgebouwde energie er uit klappen. Het verhaal was pittig, Paul kan zijn gestorven vrouw Marie niet vergeten en dwaalt af in hallucinaties. De stad Brugge is gevuld met de herinneringen aan zijn dode vrouw en de stad is voor hem ‘een dode stad’ Ondanks het zware verhaal, was de sfeer onderling erg gezellig. De leerlingen, docenten en begeleiders hebben kunnen proeven van een mooie opera. Al met al een geslaagde avond!

Lees meer …

01-02 Open huis gemist?

Woensdag 6 februari, woensdag 13 februari en 20 februari a.s. organiseren wij van 13.00 – 15.00 uur nog een oriëntatiemiddag voor leerlingen van groep 8. Voor de ouder(s)/verzorger(s) wordt een rondleiding verzorgd en er kunnen vragen gesteld worden over het gepersonaliseerd leren, het vakcollege, mavo, mavo/havo, flexrooster, de DMB academie, de voetbalklas, etc. Aanmelden voor één van de middagen kan door een e-mail te sturen naar mevrouw Kick (e-mail: kck@isw.info).

Lees meer …

29-01 Open Huis druk bezocht!

Afgelopen maandag, 28 januari, was het Open Huis van onze locatie. Van 18.00 uur tot 21.00 uur stonden de deuren open voor alle toekomstige leerlingen, ouders/ verzorgers en andere geïnteresseerden. Niet alleen de school zelf was te bezichtigen, de docenten gaven een voorproefje van de lessen en enthousiaste leerlingen gaven uitgebreid uitleg aan de bezoekers. De leerlingen vertelden over het gepersonaliseerd leren en hoe zij dit in de praktijk ervaren en toepassen. Er waren ook veel doe activiteiten, onder andere was de escape room van wiskunde een groot succes. De bezoekers stonden in de rij om te ontsnappen door middel van wiskundige vragen en raadsels. Natuurlijk kon er ook met de handen gewerkt worden door bijvoorbeeld een plantenbakje te maken. Alles waar de school om bekend staat werd op een duidelijke wijze gepresenteerd. Wij kijken met een goed gevoel terug op ons Open Huis.

Lees meer …

21-01 DMB Wintershow

Afgelopen vrijdag 18 januari gaven de leerlingen van de DMB academie een prachtige wintershow. Tijdens deze show lieten de leerlingen vanuit alle disciplines (dans, muziek en beeldend) meerdere optredens zien. Zo begon de opening met een gave Urban dans van de leerlingen uit jaar 1 & 2. Ook werden er combinaties gemaakt tussen dans, muziek en beeldend zoals tijdens het stuk Umbrella. Dit optreden werd in het donker geopend, één voor één knipte er een paraplu met lichtjes aan (gemaakt tijdens de beeldende lessen), daarna zette de dans in, die live werd begeleid door een bandje waarin leerlingen uit jaar 3 speelden en leerlingen uit jaar 1 & 2 zongen. Naast de verschillende disciplines die werden gecombineerd, werkte de verschillende leerjaren samen. In de aula hingen er mooie beeldende werken van de DMB leerlingen, die de ouders vooraf, tijdens en na de show konden bewonderen. Het was gaaf om te zien dat er veel belangstelling was, ook vanuit collega's. Zo hadden de leerlingen een volle aula met publiek, daar doe je het voor! Al met al een groot succes. We kijken uit naar de show in juni, die plaats vindt in Westland Theater de Naald. Hierbij alvast de datum: 7 juni 2019. Hopelijk tot dan! Groet, de docenten van DMB (Margreet, Stefanie en Yvette)

Lees meer …

18-01 Open huis

De afgelopen dagen hebben meer dan 300 leerlingen uit groep 8 kennis gemaakt met onze school. Docenten van diverse vakgebieden hadden leuke leerzame lesjes voorbereid. Zo was er bijvoorbeeld een ISW quiz, waren er diverse proefjes te doen, was er een coördinaten speurtocht, een heuse wiskunde escape room, maar ook een lichtexperiment voor natuurkunde en konden de leerlingen bijvoorbeeld met de microscoop werken bij de biologiedocent. De leerlingen hebben ter kennismaking op deze manier in een korte tijd een goed en leuk algemeen beeld van onze school kunnen krijgen. Tijdens ons Open Huis 28 januari hopen we ze weer te ontmoeten om de hele school te laten zien.

Lees meer …

21-12 Kerstvieringen en kerstpakketten actie

kerstvieringen 2018 ISW Irenestraat

Lees meer …