Opera 'Die tote Stadt'

 | Opera 'Die tote Stadt' | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 06 februari 2019

Zoals ieder schooljaar heeft ook dit schooljaar de docent Duits een bijzondere activiteit gepland met verschillende leerlingen. Dit jaar was het mogelijk voor alle leerlingen om mee te gaan naar een opera.

Afgelopen dinsdag 5 februari speelde de Nederlandse reisopera de opera “Die tote Stadt” in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Rond 18:00 uur vertrok een bus vol met enthousiaste leerlingen, docenten en begeleiders richting het theater.

Het was al een hele beleving op zich voor de meeste leerlingen en zelfs voor sommige begeleiders een eerste ervaring met een opera. De leerlingen werden na het klinken van de eerste noten al snel stil en luisterden en keken aandachtig naar het schouwspel. In de pauze werd duidelijk dat veel leerlingen het verhaal wel erg dramatisch vonden, maar het wist ze wel te boeien. Ook het laatste bedrijf werd in stilte bewonderd en tijdens het applaus, een staande ovatie, konden de leerlingen weer heerlijk de opgebouwde energie er uit klappen.

 Het verhaal was pittig, Paul kan zijn gestorven vrouw Marie niet vergeten en dwaalt af in hallucinaties. De stad Brugge is gevuld met de herinneringen aan zijn dode vrouw en de stad is voor hem ‘een dode stad’

Ondanks het zware verhaal, was de sfeer onderling erg gezellig. De leerlingen, docenten en begeleiders hebben kunnen proeven van een mooie opera. Al met al een geslaagde avond!

 

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Bowlen klas 4

16 december
Bowlen klas 4

PSO, module 3

16 december
PSO, module 3

Workshops klas 2

17 december
Workshops klas 2

Kerstviering klas 3, quiz en high tea

18 december
Kerstviering klas 3, quiz en high tea

Kerstgala klas 4

19 december
Kerstgala klas 4

Kerstviering klas 1A, 1B, 1C, 1D en Vakcollege

20 december
Kerstviering klas 1A, 1B, 1C, 1D en Vakcollege
› Bekijk volledige agenda