Zilveren schaal

 | Zilveren schaal | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 16 oktober 2020

ISW Irenestraat heeft afgelopen schooljaar de zilveren Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum in de wacht gesleept. Dit betekent dat we voor zestig procent gezondere keuzes aanbieden. Natuurlijk gaan wij er ook dit schooljaar weer voor!

We willen de leerlingen op onze school meer bewust maken van gezonde voeding. We hebben onze schoolkantine uitgebreid met verantwoorde snacks en broodjes. Dus zijn er bruine broodjes te bestellen in plaats van wit.
In het kader van duurzaamheid zijn we ook anders gaan werken. De leerlingen bestellen hun gezonde broodjes in de kleine pauze en deze liggen in de grote pauze klaar voor hun klaar. Op deze wijze houden we geen voedingsartikelen over en kunnen we verspilling tegengaan.
We hebben het assortiment uitgebreid met popchips, popcorn en repen zoals Rocky Rice, Nakd,b’tween in verschillende smaken. Bananen, appels en krentenbollen zijn nu ook te koop. Alle frisdrank is nu zero sugar en we hebben crystal clear/water te koop.
Ons streven is om in de toekomst constant het assortiment te verbeteren.

De Gezonde Schoolkantine is onderdeel van de Gezonde School-aanpak, dat helpt om doelgericht en efficiënt te werken aan de gezondheid van leerlingen en docenten.

Wilt u meer weten over het progamma de Gezonde Schoolkantine, kijk dan op https://gezondeschoolkantine.voedingscentrum.nl/nl.aspx

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Koningsdag

27 april
Koningsdag is op 27 april 2024.
Lees meer …

Meivakantie

29 april
De meivakantie begint op maandag 29 april 2024.
Lees meer …

Hemelvaart

09 mei
Hemelvaart is op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024.
Lees meer …

Pinksteren

19 mei
Pinksteren is op zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024.
Lees meer …

Studiedag 28 mei!

28 mei
Studiedag 28 mei!
Lees meer …

Studiedag 3 juli!

03 juli
Studiedag 3 juli!
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda