Het laatste nieuws

14-05 Nelline van Duijn nieuwe locatiedirecteur

Op 13 mei 2024 is bij ISW Irenestraat een nieuwe directeur gestart. Na een positief advies van de benoemingsadviescommissie en de MR heeft regiodirecteur Geert Millekamp mevrouw Nelline van Duijn benoemd als locatiedirecteur.

Lees meer …

28-03 Besluit locatie bouw de Expeditie in Poeldijk

07-03 Open huis zaterdag 9 maart

Open huis zaterdag 9 maart

Lees meer …

21-11 Agenda groep 8

› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

14-05 Nelline van Duijn nieuwe locatiedirecteur

Op 13 mei 2024 is bij ISW Irenestraat een nieuwe directeur gestart. Na een positief advies van de benoemingsadviescommissie en de MR heeft regiodirecteur Geert Millekamp mevrouw Nelline van Duijn benoemd als locatiedirecteur.

Lees meer …

28-03 Besluit locatie bouw de Expeditie in Poeldijk

07-03 Open huis zaterdag 9 maart

Open huis zaterdag 9 maart

Lees meer …

21-11 Agenda groep 8

Scroll naar beneden

Welkom

Welkom op de website van ISW Irenestraat. Op deze locatie kunnen leerlingen terecht voor drie soorten onderwijs:  kader/mavo, mavo en mavo/havo. Wij zijn een kleinschalige school met veel persoonlijke aandacht. Op onze school sta jij centraal. We sluiten zo goed mogelijk aan bij jouw mogelijkheden. Dit vind je terug in onze hele schoolcultuur. In de vakken, maar ook buiten de lessen om. 

Mavo ›

 

Dakpanklassen:

Kader/mavo › Mavo/havo ›

 

Specialisaties op ISW Irenestraat

Op onze kleinschalige en moderne school hebben we veel aandacht voor jou als leerling en krijg je alle ruimte om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Natuurlijk vinden wij leren belangrijk, maar ook jouw persoonlijke ontwikkeling verdient veel aandacht. Daarom doen we op ISW Irenestraat meer dan leren alleen. We organiseren verschillende activiteiten waaraan je een steentje kunt bijdragen. We werken daarvoor samen met bedrijven, instellingen en organisaties in onze omgeving.

Talentgroepen LO als examenvak DMB academie Gepersonaliseerd leren Voetbalklas

 
 
 

Meestgestelde vragen

Hoe kom ik aan boeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding. 

Houd ik nog tijd over voor mijn hobby of mijn sport?

Natuurlijk houd je nog tijd over voor andere leuke dingen. Het is niet de bedoeling dat je straks niet meer kunt sporten of je hobby moet opgeven. Je huiswerk is belangrijk, maar je moet af en toe ook iets anders kunnen doen.

Is er een gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z’n allen!

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Na je aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging. Dan gaan wij ermee aan de slag. Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons over de definitieve plaatsing.

Wat doe je tijdens de kennismakingsweek?

In de eerste schoolweek krijg je veel te horen over school en de vakken. Ook leer je je nieuwe klasgenoten kennen. Je krijgt een aantal gewone lessen in deze week. Ook ga je samen op pad in de buurt van school. De kennismakingsweek is verplicht. Heb je toch een reden om niet aan onderdelen deel te nemen (bijvoorbeeld vanwege je gezondheid)? Bespreek dat dan even met je coach.

Wat is het verschil tussen het flexrooster en een Dalton-systeem?

Ondanks dat het flexrooster en het Dalton-systeem op het eerste gezicht misschien op elkaar lijken, zijn er verschillen. Je krijgt naast de klassikale lessen taken waar je zelf de verantwoordelijkheid voor draagt en die je zelf kunt plannen en uitvoeren. Bij het flexrooster gaat het vooral om je ondersteuning: aandacht hebben voor wat je nodig hebt en daarop inspelen. De flexuren worden gebruikt voor extra begeleiding voor bepaalde vakken of het maken van huiswerk. Daarnaast is er in het flexrooster ruimte voor verdieping en extra uitdaging. De keuzevrijheid is groot, terwijl de structuur heel helder is. De basis blijft dan ook een stevige kern van klassikale lessen met één docent per klas. Hierdoor blijven we een persoonlijke school, waar structuur voorop staat.

Hoe vind ik mijn weg in de school?

Let maar op, je zult heel snel de weg weten. Daar helpen we je bij. De eerste schooldagen laten we je zien waar de lokalen zijn. Ook kijken we even op andere plekken in de school. Bijvoorbeeld in de mediatheek en de gymzaal.

In welke klas kom ik?

Het is vooral belangrijk welk advies de leerkracht van je basisschool je geeft, want dat advies gebruiken we om je in de juiste klas te plaatsen.

Wat doe ik als ik gepest word?

We staan niet toe dat er iemand wordt gepest op school. In klas 1 doen we daarom een anti-pestproject. Word je toch gepest? Zeg het zo snel mogelijk tegen een docent of mentor/coach. Samen met de 'pesters' gaan we het probleem oplossen. We willen graag dat iedereen zich in school prettig en veilig kan voelen.

Topsportvriendelijk

Ben jij een talent in een sport en moet je soms deelnemen aan centrale trainingen of wedstrijden ver weg of tijdens schooltijd? Daar werken wij graag aan mee, door goede afspraken te maken aan het begin van een schooljaar. Er wordt dan, afhankelijk van het niveau waarop je sport, bekeken welke mogelijkheden we kunnen aanbieden. Topsportvriendelijk onderwijs vindt je op ISW Gasthuislaan en ISW Irenestraat.